top of page

¿Una vida en España?

Bijgewerkt op: 15 dec. 2018

Welkom iedereen op mijn 2de blogpost!


Werken in het buitenland, in mijn geval Spanje, wie wil dat nu niet? Dit is een deel van My journey, die ik maar al te graag met jullie wil delen.


Voor zover ik mijn kan herinneren heb ik altijd graag gereisd. Reizen hoeft voor mij niet persé naar verre landen te zijn, onze Belgische kust of de Ardennen vind ik al super. Zolang het maar avontuurlijk is. Dit is ook de reden waarom ik in het 3de middelbaar (+ HoWest) koos voor de richting Toerisme & recreatiemanagement. Ik was en ben nog altijd heel erg gefascineerd door de wereld, de culturen en de gewoontes die hierin meespelen. Ook het "On the road" zijn op zich vind ik fantastisch: 's morgens vroeg opstaan en met de auto vertrekken naar binnen - of buitenland, onderweg een broodje eten in een plaatselijk tankstation. Ik wou dat ik al kon vertrekken ;-). Of het vliegtuig nemen en zien dat je extra vroeg in de luchthaven bent, zodat je alle winkeltjes nog eens kan doorlopen, I'm in!


Het spreekwoord "It's not about the destination, it's all about the journey" staat op mijn lijf geschreven.

"It's not about the destination, it's about the journey!"

Heb ik je al gezegd dat ik bijna 5jaar op de luchthaven heb gewerkt, omdat ik de reismicrobe elke dag wou ervaren?


Huisje -tuintje -hondjes

Soit, toch heb ik op een gegeven moment gekozen om mijn leven anders in te delen: het kopen van een huis en de bijkomende renovaties doen, het aanschaffen van 2 superlieve hondjes (Levi & Savannah) en een kantoorjob als administratief bediende. De reden van deze job verandering was vooral om ik mezelf meer wou toespitsen op een job die ik zowel in binnen - als buitenland kon uitvoeren. Zo zie je maar de reismicrobe was nooit ver weg ;-). Daar ik altijd als zelfstandige heb willen werken, was dit een uitgelezen kans om mij hier meer in te verdiepen en tonnen ervaring in op te doen.


Dromen najagen: Zelfstandige worden

Eens de renovatiekosten verdwenen (4jaar later), begon ik mijn droom als zelfstandige meer en meer vorm te geven. Het was een "now or a never story", dus sinds mei dit jaar ben ik er volledig voor gegaan. Nu ga je je waarschijnlijk afvragen wat heeft de titel "¿Una vida en España?" hier mee te maken? Wel, sinds dit jaar is mijn familie ook verhuisd naar Spanje en geeft dit mij een mooie opportuniteit om te ondervinden wat het is om te werken in het buitenland. En ik moet zeggen het bevalt mij wel degelijk: opstaan met zicht op de zee, werken in aangename temperaturen, als je vrij bent de buurt gaan verkennen, genieten van de lekkere mediterraanse keuken. Jaja, ik zou het gewoon kunnen worden :-).


Dromen najagen: buitenland lonkt

Ga ik mijn droom najagen en naar het buitenland trekken? Dit is een vraag die ik mezelf en anderen al meerdere malen hebben gesteld. Wel momenteel nog niet! De reden is vooral omdat ik het momenteel in België te druk heb en ik sommige jobs niet kan uitvoeren wanneer ik in het buitenland vertoef. Natuurlijk wil ik deze droom zeker en vast laten uitkomen in de toekomst. Dus "fingers crossed"!


Be your own dreamchaser! ©InspiredByVéronique

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en moesten jullie vragen hebben, stuur me dan zeker en vast een mailtje (inspired@veroniquenoben.com) of log in op mijn blog.


Tot gauw!


XO Véronique ღ

A priceless view in the mornings ©InspiredByVéronique

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page